2021-11-18 09:02:59• hírek • Szatmár.ro

Átmenetileg megszűnik az állandó orvosi ügyelet Sárközújlakon

Dr. Kertész József háziorvos / archív felvétel
Dr. Kertész József háziorvos / archív felvétel

Az egészségügy országszerte komoly orvoshiánnyal küzd, ez pedig a kisvárosban is tetten érhető.

„Ahhoz, hogy ezt az állandó ügyeletet biztosítani tudjuk, legkevesebb 5 orvosra van szükség. Jelenleg azonban csupán hárman vagyunk, éppen ezért átmenetileg kénytelenek vagyunk beszüntetni ezt a szolgáltatást” – mondja Dr. Kertész József háziorvos.


Az állandó orvosi ügyelet néhány évvel ezelőtt indult el Sárközújlakon az egészségügyi rendelőben. Ez idő alatt a kisvárosban tevékenykedő három háziorvos mellé egy apai és egy szatmári szakember is csatlakozott annak érdekében, hogy biztosítani tudják ezt az ügyeletet. Október elsejétől azonban a környékbeli településekről érkező kollégák nem tudták vállalni ezt a szolgálatot.


„Én azt remélem, hogy hamarosan sikerül újraszervezni az ügyeletet, hiszen tapasztaljuk, hogy szükség van a szolgáltatásra. Balesetek, agyvérzés, szívinfarktus vagy egyéb akut megbetegedések esetén a betegek nagyon gyorsan szakszerű ellátásban részesülhettek és természetesen szükség esetén gyorsan el tudtuk juttatni őket a megyeközpontba” – teszi hozzá Kertész. Ezen kívül pedig a kisgyerekes családoknak jelentette a legnagyobb segítséget, kiknek a délutáni, esti és éjszakai órákban is volt hova fordulniuk.


A rendelő szolgáltatásait havonta közel 200 beteg vette igénybe, elsősorban sárközújlakiak, és a hozzá tartozó településeken élők, de gyakran fordultak segítségért a környező községek lakosai is Túrterebestől Avasújvárosig.


„A magam részéről azt tudom mondani, hogy én és a helyi tanács is mindenben támogatjuk az orvosainkat. Az elmúlt években sokat dolgoztunk azon, hogy a városunkban dolgozó orvosok korszerű rendelőkben fogadhassák a hozzájuk forduló betegeket” – fogalmazott a város polgármestere, Piricsi Arthur.


Dr. Kertész József és Piricsi Arthur is elmondták, hogy dolgoznak az ügyelet újraszervezésén és minden ezzel kapcsolatos változásról értesíteni fogják az érintetteket a közösségi médiában, illetve lapunk hasábjain.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: